- Foraje orizontale
Foraje orizontale
Foraje orizontale - Foraj orizontal dirijat

foraje orizontaleForari orizontale

Tehnologia lucrarilor de foraje orizontale este inca la inceput de drum dar se preconizeaza ca va avea o evolutia rapida si spectaculoasa. Ideea de foraje orizontale a aparut in domeniul industriei petroliere inca din perioada 1950-1960 insa dezvoltarea tehnologica a evoluat rapdi doar in ultimii 15-20 de ani datorita perfectionarii tehnologiei forajului dirijat cu unghiuri mari de inclinare si/ s-au orizontal.

Datorita progresului semnificativ in tehnologia de foraj in tarile mai dezvoltate  (in SUA exista peste 15 mil foraje apa) exista posibilitatea efectuarii de foraje orizontale in aproape toate directiile si situaltiile care apar in practica de santier si toate acestea la un cost rezonabil.

In Romania tehnicile de foraje orizontale si foraje orizontale dirijate sunt oarecum inca la inceput de drum dar recuperam cu putere si vom ajunge la nivelul colecilor nostri mai dezvoltati intr-un timp foarte scurt. Pentru mai multe informatii utile despre subtraversari prin foraj orizontal, accesati urmatoarea resursa https://euforaje.ro/foraje-orizontaleunde veti gasi o lista cu companii actualizata si articole utile alaturi de video si imagini.

 

Subtraversari prin foraj orizontal dirijat

Foraje orizontale - foraj orizontal dirijat, foraj orizontal

Imagini foraje puturi apa si forari orizontale

Firme de foraj oganizate pe judete