- Foraje orizontale pentru zonele aglomerate
Foraje orizontale pentru zonele aglomerate
Foraje orizontale - Foraj orizontal dirijat

foraj orizontal dirijat - subtraversari prin forajForaje orizontale pentru zonele aglomerate - Grundopit® 40/60

Utilajul de foraj orizontal mini-direcţional Grundopit 40/60 este ideal pentru instalarea conductelor de apă, canalizatii electrice, conducte de gaz gaz, etc, lucreaza excelent in conditii dificile.

Dimensiunile utilajului de foraj orizontal dirijat: cu ai sai 44 de centimetri lungime, 19 cm lăţime şi 14 cm înaltime, Grundopit 40/60 oferă posibilitatea executarii lucrarilor de foraje de subtraversare in zonele urbane aglomerate.


Grundopit este uşor de folosit şi extrem de portabil, cu greutatea de numai 250 kg. Dintre toate utilajele de foraj orizontal ale producatorului german, cel utilizat in zona de oras face parte din gama GRUNDOPIT, fiind o unitate mica de foraj orizontal dirijat, special conceputa pentru bransamente.


De ce a fost ales acest model, de dimensiuni reduse? Pentru o foreza mare ar fi nevoie de mult spatiu, deci trebuie sa existe o suprafata mare libera in apropierea gropii de intrare. Acest lucru nu este de obicei posibil in apropierea intersectiilor aglomerate cu trafic mare, acolo unde de altfel nici nu se pune problema blocarii lor.

foraj orizontal

Montarea sistemului GRUNDOPIT, nu ocupa in groapa necesara camerei de lansare mai mult de un metru patrat. Astfel, cu ajutorul unei masini de transport de 3,5 tone, deci care poate ajunge chiar si in centrul marilor orase, acesta poate fi transportat impreuna cu rezervorul de apa, de amestec bentonitic si un motocompresor, compresorul cu aer si cel hidraulic.

Pregatirea pentru foraj nu necesita in acest caz decat o groapa de mici dimensiuni, precum si asezarea corpului principal al sistemului de subtraversare GRUNDOPIT in pozitie de foraj. Amenajarea camerei de tragere presupune de asemenea si pozitionarea corecta pentru lansarea tevii si intarirea peretelui prin care capul de forare intra in campul de lucru. Adancimea de sapare si directia sunt atent calculate inca de la pozitionarea lansatorului, saparea urmand sa se faca in functie de materialul care este penetrat prin rotire sau numai prin impingere. Sistemul are capacitatea ca, atunci cand se lucreaza in soluri cu un grad redus de coeziune, sa inlocuiasca apa care iese prin orificiile din capatul lancei cu un amestec bentonitic. Astfel, pe masura ce inainteaza, se formeaza o coaja precum un tub ce impiedica prabusirea pamantului peste teava.

Fortele dezvoltate de sistemul de subtraversare GRUNDOPIT sunt mari, comparativ cu dimensiunile sistemului, forta maxima de inaintare fiind de 60 kN si cea de tragere de 40 kN, la un cuplu maxim dezvoltate de 1.000 Nm. Odata terminata subtraversarea intr-o directie, capul de forat este inlocuit cu un largitor de care este prins tubul care va fi tras inapoi, pana la punctul de lansare. Dimensiunile gaurilor de subtraversare trebuie sa fie suficient de mari pentru a acoperi o gama cat mai larga de aplicatii. Astfel, GRUNDOPIT asigura un diametru maxim largit de 190 mm pentru conducte de pana la 160 mm, cu o lungime maxima a traseului sub pamant de 50 m.

 

FORAJ ORIZONTAL DIRIJAT, SUBTRAVERSARI Contacteaza firma SWARCO
-persoana de contact - Badea Eduard

Mobil: 0744.883.990

Fax: 021 315 5787

 

 

Subtraversari prin foraj orizontal dirijat

Foraje orizontale - foraj orizontal dirijat, foraj orizontal

Imagini foraje puturi apa si forari orizontale

Firme de foraj oganizate pe judete